Yorum yapılmamış

[Hungary – Macarca] Dünya Medyasında Oktan Keleş Ve Beyaz Piramitler

Piramisok Kínában 1

A történelem mint tudomány szenzációhajhász szekciója Magyarországon nem tekint vissza olyan gazdag múltra, mint külföldön, személy szerint igen sokat aludtam az egyetemi előadásokon gólyaként. Az évek alatt talán volt szerencsém egyetlen térképérdekességközpontúbb kurzushoz, de aztán annyi. Miközben a görög szigetek közelében rejtélyes szerkezetet találtak, Steven Spielberg George Lucassal filmet forgatott a kristálykoponyákról, a legnagyobb etruszkkutató nyelvész pedig arra jutott, hogy minimum nyelvrokon a magyar és az etruszk nyelv. Pár hónapja Ildi küldött egy videót az ujgur piramisokról.

 

Az interneten alig van valami, de azt összegereblyéztem ide egy helyre.

Kína és az ő piramisai.

Több, mint 200 piramis található Kínában, amit évtizedeken át “titkolt” a kínai kormány. Ezeket az internetes társadalom nemes egyszerűséggel csak ujgur piramisoknak nevezi. Síkságon lévő mesterséges, szabályos, sőt egyes elméletek szerint egymáshoz képest szabályosan is elhelyezkedő földkupacok ezek, melyek közül egy biztosan nagyobb, mint Hafré piramisa (215,3×215,3 méter alapterületű), mégpedig a “nagy fehér piramis”, ugyanis ez kb. 300×300 méter alapterületű. Önmagában is szenzációs.

Három dolog van ezzel kapcsolatban:

a) A kínai kormány titkolja

Valóban nem hallottam még a kínai piramisokról, de bizonyára vannak ilyen dolgok ezen kívül is… A piramisokról készült felvételek némelyikén az UNESCO logója van, ami alapján valószínű, hogy kimondottan titkolva nincs a dolog. A világörökség listáján ennek ellenére nem szerepel. Ezen kívül külföldi kutató is járhatott már az egyik piramisban, mégpedig az ujgurokkal foglalkozó török Oktan Keles. Ő még – szemben a korábbi kutatókkal – fényképeket is készíthetett. Másik dolog, hogy a Youtube-on lévő videók eleinte folyton eltűntek, viszont a Google mapson nincs retusálva a terület, ott vannak a piramisok szépen sorjában. Végül a titkolással kapcsolatban igen ellentmondásos az, hogy a képeken jól láthatóan a látogatók számára jól kiépített piramisokkal van dolgunk.

Ami miatt nincs köztudatban a dolog, bizonyára az, amiért a bronzkorban téglából felépített, szabályos utcahálózatú Mohendzsodaro és Harappa sincs. Európaiak vagyunk, azért.

b) A piramisokat az ujgurok építették

Oktan Keles, aki járt a piramis belsejében, látott szobrokat, és az alapján egyértelműnek találja, hogy ujgur vonatkozásúak a piramisok. A nagy fehér piramisban járva farkasfej-faragványokat és egy három méteres gránitszobrot látott, ami a kínai kísérő szerint a nagy ujgur kagánt, Oguzt ábrázolja. Szintén a piramis belsejében található még mindig egy múmia, aminek az állapota az utóbb 40 évben valamelyest romlott, de ezen kívül egy olyan terem is van, amibe a nehézségekre hivatkozva már nem engedték be a török kutatót, pedig ő a bejárati nyíláson át írásokat látott a falon.

A kínai tudományos álláspont az, hogy a piramisokban csak azért vannak ujgur tárgyi emlékek, mert a kínai császárok előszeretettel alkalmaztak ujgur zsoldosokat – a piramisokaat kínaiak építették. Tény, hogy Hszincsiang, az ujgurok tartománya 2500 kilométerre van a Hszian melletti piramistengertől. Ez olyan, mintha a Bretagne-i kőoszlopok tövében magyar tarsolylemezeket találnának.

 

C az ujgur főváros, B a piramisok helye. Valószínűleg kínai munkások építették ujgur megrendelésre/parancsra.

c) Megváltozik a történelem

Mindenütt ezt írják a piramisokkal kapcsolatban: újra kell írni a történelmet. Baromság! Mindenki csak egyazon cikk rétorikáját vette át. Oktan Keles maga azt mondja, hogy az ujgur és a török történelmet láttatja majd más fényben.

Mekkora befolyása van az ujgur piramisoknak a magyar eredettörténetre? Tényleg a csillagok elhelyezkedését tükrözi a piramisok elhelyezkedése? Mikor építették ezeket egyáltalán? Pihenek, aztán megírom.

Kaynak :   http://pityutanarur.blog.hu/2010/06/19/piramisok_kinaban

Tags: Beyaz Türk Piramitleri, Hungary, Oktan Keleş

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.